[TR] WDW - Animal Kingdom (juli 2014)

Moderator: Benelux Team

Post Reply
User avatar
Simon de Bruijn
Treetops
Posts: 32
Joined: Wed Mar 12, 2014 2:30 pm
Coaster Count: 413
Location: Netherlands
Contact:

[TR] WDW - Animal Kingdom (juli 2014)

Post by Simon de Bruijn » Sun Aug 10, 2014 12:37 am

Zaterdag 19 juli arriveer ik 's morgens vroeg op Schiphol. Een 777 van Delta staat daar op mij te wachten om mij richting Detroit te brengen. Mijn 2de reis naar Amerika staat op het punt te beginnen!


Image


Deze keer niet zo strak gepland als de vorige maar veel tijd om te relaxen is er ook deze vakantie zeker niet. Want nadat de 777 ons afgedropt heeft in Detroit staat 2,5u later alweer een ander vliegtuig klaar richting het zonnige Orlando. Twee weken vol met Disney, Universal, Seaworld en Busch Gardens staat op het punt te beginnen!


Image

Op het vliegveld halen we onze bolide voor de komende twee weken op, het is een Mazda 3. We sliepen deze twee weken in Radisson Resort Orlando Celebration. Dit hotel is een "Walt Disney World Good Neighbor Hotel" bij de south gate van Disney. Het is mij prima bevallen. Disney was 5 tot 10 min rijden, Universal en Seaworld rond de 20 min.We beginnen op de zondag met Disney's Animal Kingdom. Dit Disneypark dateert uit 1998 en is daarmee de jongste van de vier Disney parken hier. Geroemd door attractie's en shows zoals Expedition Everest, Festival of The Lion King en Kilimanjaro Safaris. Ik heb persoonlijk weinig met dierentuinen, maar toch ben ik zeer benieuwd wat Disney er van gebrouwd heeft.


Image

Het schept al hoge verwachtingen.

Image

Na de redelijk simpele ingang wordt je op Discovery Island gedropt. Discovery Island doet erg denken aan Adventureland in Parijs. Op Discovery Island vind je the Tree of Live, een prachtige boom waarin allerlei dieren verwerkt zitten. In The tree of life zit It's Tough to be a Bug. Helaas was It's Tough to be a Bug de eerste (en laatste?) teleurstelling van de dag, hij was namelijk in onderhoud tot midden augustus. Maar niet getreurd, er is nog veel meer te ontdekken in dit park.Image


Al had ik dit liever niet willen ontdekken. Dinoland USA is ver ver veruit het lelijkste wat ik ooit van Disney heb gezien. Welke imagineer dit verzonnen heeft mogen ze een enkeltje Nepal geven om het daar eens echt te gaan leren. (Oeps, geef ik daar een voorproefje van de rest van het TR?)


Image

Het ergste van alles is dat er in dit gebied niet 1, maar 2 achtbanen staan! Primeval Whirl zijn twee Reverchon spinning mouse banen die naast elkaar staan, helaas staan ze dan weer niet zo naast elkaar dat er te racen valt.

Image

Prehistorisch kermis, het idee is wel goed uitgevoerd. Het probleem is dat het idee gewoon nooit de tekentafel had moeten bereiken.


Image

Er is zelfs moeite gedaan om parkeervakken op het asfalt te zetten om het extra lelijk te maken.


Image

Van het lelijkste wat Disney ooit neergezet heeft naar 1 van de pareltjes van het hele resort, in Animal Kingdom hoef je er slechts een paar stappen voor te zetten. Dinosaur neem je in een Time Rover terug naar het Cretaceous tijdperk om opzoek te gaan naar een dino. Nu maar hopen dat die asteroïde die alle dinosaurussen heeft laten uitsterven niet op ons hoofd beland.


Image

De Time Rover. Ik ben echt fan van deze attractie. Lekker op een niet al te zachtzinnige manier hoppelen door het bos opzoek naar een dino. Hij is gewoon simpel gezegd heel erg fun.


Image

Het grote meer aan de rechterkant van het park.


Image

Ipv onze plastic entreekaartjes hebben we Magic Bands gekocht. In je Magic Band zit sinds dit jaar je entree en fastpasses. Disney resort gasten kunnen er ook mee betalen en hun hotelkamer er mee open doen. Via de MyMagic+ app of via 1 van de vele kiosken kan je fastpass+'s reserveren of aanpassen. Papieren fastpass kaartjes zijn daardoor verleden tijd. De Magic Band is meer een gadget, want je entreekaartjes kunnen precies hetzelfde. Maar de Magic Bands zijn gewoon tof en veel handiger.


Image

Expedition Everest is de volgende topper (woordgrap) in dit park. Ik ben erg gecharmeerd van dit achtbaanritje door Mt. Everest. Dat mag ook wel, want met 100 miljoen dollar is dit de duurst achtbaan ooit gebouwd.Image

De dappere bergbeklimmers.


Image

De wachtrij is erg geslaagd.


Image

En dankzij deze rij heb ik hem erg vaak gedaan. Want ondanks dat de normale wachtrij een kleine 40min was, zat je er hier binnen 5min in. Van single rider wachtrijen heb ik de gehele vakantie erg veel plezier gehad.


Image

Fotogeniek is hij ook.Image


Animal Kingdom kent twee zeer hoog aangeschreven shows. Finding Nemo the Musical is er daar 1 van. De volledige film werd in deze 40 min durende show gepropt en dat is best wel succesvol gedaan. Zeker als je bedenk dat de film geen liedjes bevat.


Image

Crush


Image

Ik ben absoluut geen fan van waterattractie's. En toen ik de rij van 80min voor Kali River Rapids zag heb ik die dan ook zonder pijn in mijn hart overgeslagen. Ik moet zeggen dat die er wel mooi uitzag vanaf de kant.


Image

Dit soort knopjes probeer ik dan weer wel graag uit. ;)


Image

We trekken verder het oerwoud in naar Africa. Daar stappen we in een trein naar Rafiki's Planet Watch in de gedachten om onderweg en daar dieren tegen te komen. Nou, dat viel vies tegen. :P Onderweg is het wildste wat je tegen kom een auto geparkeerd in de backstage. En als we daar zijn is er alleen maar een kinderboerderij (die hebben we in het stadspark hier ook) en aan paar kasten met kleinere beesten tegen. We stappen dus maar weer snel de trein in terug naar Africa.


Image

Iemand kan niet lezen. ;)

User avatar
Simon de Bruijn
Treetops
Posts: 32
Joined: Wed Mar 12, 2014 2:30 pm
Coaster Count: 413
Location: Netherlands
Contact:

Re: [TR] WDW - Animal Kingdom (juli 2014)

Post by Simon de Bruijn » Sun Aug 10, 2014 12:38 am

Image

Weer terug in Afrika begint 'Festival of the Lion King' bijna. Deze tweede grote show in Animal Kingdom had zijn premiere in 1998 in een theater in Camp Minnie. Gezien Camp Minnie in januari van dit jaar met de grond gelijk is gemaakt voor de komst van Avatarland in 2016 moest de show verhuizen naar een nieuw theater.


Image

Dit nieuwe theater is amper twee weken voor mijn bezoek geopend. Ondanks dat we slechts 5min van te voren aankomen hebben we een prachtige plek in de Knobbelzwijn sectie gevonden. Warthog in het Engels klinkt toch een stuk beter... ;)


Image

Olifantje op een paradewagen


Image

Ik was echt overdondert door de show. Echt geweldig en zeker beter dan zijn concurrentie onderwater aan de andere kant van het park.Image

Dit park heet toch Animal Kingdom? Waar zijn de dieren dan? Wel, buiten een paar apen bij Kali River Rapid kan je alleen dieren zien vanaf 1 van de trails of vanuit de Kilimanjaro Safaris.


Image

Kilimanjaro Safaris is een twee weken durende rondrit door Afrika onder begeleiding van een gids.


Image


Kan ook zijn dat die 2 weken maar 20 minuten duurde.


Image

Lion King.

Zoals ik al eerder aangaf, ik ben geen fan van dierentuinen, dus na die twintig minuten durende safari rondrit had ik alweer zat dieren gezien. Behoefte om 1 van de trails op te gaan had ik dus niet.


Image

Liever deze nog een paar keer doen. En ook mijn favoriet in dit park, Dinosaur, werd nog een keer aangedaan.


Animal Kingdom is mij ondanks het dierenaspect zeer zeker bevallen. Dat komt omdat alle dieren afgelegen zijn en je er echt naartoe moet lopen of rijden om ze te zien. In de rest van het park is het gewoon een attractiepark, een zeer knap gethematiseerd attractiepark. Animal Kingdom is voor mij niet dagvullend, maar dat is niet erg. Ik weet zeker dat als je alle trails loopt je er zo twee uur mag bijtellen en dat het dan wel dagvullend wordt. Wij verlieten nu het park om 16u om nog even bij te kunnen komen van de jetlag. Twee weken later aan het einde van de vakantie kwamen wij trouwens nog even terug naar het Animal Kingdom om de twee toppers van het park, Dinosaur en Expedition Everest nog een paar keer te doen. Ik verwelkom trouwens Avatarland graag in dit park, naar mijn mening kan dat precies worden wat dit park nog extra nodig heeft voor mij.

User avatar
Theo Geertsma
Benelux Merchandise
Posts: 49
Joined: Wed Mar 12, 2014 5:41 pm

Re: [TR] WDW - Animal Kingdom (juli 2014)

Post by Theo Geertsma » Mon Aug 11, 2014 9:34 pm

Mooi verslag Simon, je mening kan ik me goed in vinden. Animal Kingdom heeft toffe attracties, maar er mogen er best nog een paar bij. Zeker als een attractie als 'a bugs life' ook nog eens in onderhoud is heb je geen hele dag nodig in dit park.

Zelf waren we in februari in Animal Kingdom, en in de ochtend hebben we op de safari toch wel heel veel dieren gezien, erg mooi. Ik hoor vaker dat ze bij hogere temperaturen een rustige plek opzoeken en lastig te spotten zijn.
Rodelcounter: 100 --- Last: Odenwaldbob

Post Reply